ДОПОВІДЬ НА ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЇ «ДИСТАНЦІЙНЕ ТА ЗМІШАНЕ НАВЧАННЯ ЯК ЗАСІБ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ТРАЄКТОРІЇ ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ ПЕДАГОГА»

24 травня 2023 року Наталія Морзе, професор кафедри комп'ютерних наук факультету інформаційних технологій та математики Київського університету імені Бориса Грінченка, член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор (Україна) виступила з доповіддю «Освітні тренди в контексті європейських інтеграційних процесів» на ІІІ Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції  «Дистанційне та змішане навчання як засіб реалізації індивідуальної траєкторії професійного зростання педагога» в рамках проєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС» (№10109900).

В конференції взяли участь 107 учасників, зокрема учителі, науково-педагогічні працівники, керівники закладів освіти (директори та заступники директорів ЗО), методисти інститутів післядипломної освіти, аспіранти, логопеди, психологи, спеціалісти відділів освіти. В цілому на конференції були представники закладів освіти із 21 області України, в тому числі Херсонської, Луганської, Донецької. Найбільше учасників зареєструвалися з міста Києва (32,6%), Запорізької (15,4 %), Харківської (10,8%), Київської (8,4%) областей. Для учасників, які не змогли взяти участь у синхронному дистанційному форматі, надано покликання на матеріали конференції (відеозапис, окремі презентації). Схвальні відгуки щодо організації та змісту конференції надали 76% учасників.

Учасники заслухали та обговорили доповіді з проблем трансформації освіти в умовах цифровізації суспільства. Зокрема, Морзе Наталія ознайомила учасників конференції з завданнями проєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС», освітніми трендами в контексті європейських інтеграційних процесів, особливостями використання цифрових інструментів в освітній діяльності, підняла питання забезпечення безпечного ефективного  навчання засобами цифрових технологій та використання світового досвіду побудови освітньої системи.

Програма конференції за посиланням.