Контакти

(044) 485-22-81

kikb.fitm@kubg.edu.ua

м.Київ, вул. Левка Лук'яненка, 13-б, каб. 518

 

З питань вступу на спеціальності:

123 Комп'ютерна інженерія

125 Кібербезпека

Контактна особа: Складанний Павло Миколайович

Ел. пошта: p.skladannyi@kubg.edu.ua

Телефон:  (Viber, Telegram, WhatsApp)

Академічна доброчесність у науковій діяльності

1 квітня 2023 року здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 125 Кібербезпека разом з науковими керівниками відвідали тренінг "Академічна доброчесність у науковій діяльності".

На зустрічі обговорювалися теми академічної доброчесності, плагіату та його різновидів, а також правильного цитування. Крім того, було проаналізовано поняття кодексу честі та надано поради щодо уникнення плагіату в наукових роботах. Лектором було представлено правила коректного цитування, а також проведено цікавий дослідження роботи програми Strikeplagiarism при перевірці текстів на наявність плагіату.

Модератором було поставлено прикладні задачі стосовно наявності плагіату, здобувачі жваво їх розв'язували та отримували правильні висновки. Спілкування було цікавим та корисним.

Для аспірантів особливо важливим є розуміння всіх аспектів академічної недоброчесності, а не тільки обмеженням плагіатом та списуванням. Цікавим було проаналізувати різні прояви недоброчесності в різних сферах, таких як математичне моделювання, комп'ютерні науки, інформаційна та кібернетична безпека. Була присутня аудиторія здобувачів різних рівнів вищої освіти та різних спеціальностей, що забезпечило жваве обговорення та оцінку з різних точок зору.

 

Модератори зустрічі: 

  • Дана Сопова, доктор філософії, викладач циклової комісії з педагогічної освіти Фахового коледжу "Універсум";
  • Володимир Прошкін, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри математики і фізики Київського університету імені Бориса Грінченка.

Щиро дякуємо за викладену інформацію стосовно академічної доброчесності та плагіату і за корисні поради для студентів та викладачів.