Як студенти-грінченківці спеціальності Комп’ютерні науки стоматологію вивчали

 

19 квітня 2019 року студенти групи ІНб 1-17-4.0д спеціальності «Комп’ютерні науки» в рамках навчальної дисципліни «Комп’ютерна графіка» під керівництвом старшого викладача кафедри комп’ютерних наук і математики Співак С.М. були на екскурсії в Cad Cam центрі Sтаханівець. На сьогоднішній день він є найбільшим Cad Cam центром в Україні і займається моделюваннями та виготовленням … зубних протезів. Серйозно???? І що там робили наші майбутні ІТ-фахівці? Все дуже просто: сьогодні комп’ютерні технології є основними інструментами майже в усіх сферах людської діяльності, включаючи, медицину. CAD / CAM системи – Computer-Aided Design (проектування з використанням комп'ютерної технології) і Computer-Aided Manufacture (виготовлення з використанням комп'ютерної технології) – це програмні пакети для проектування і дослідження об’єктів перед їх безпосереднім виготовленням, а також програмування виробничих процесів.

Нашим студентам провідні спеціалісти компанії розповіли про сучасні можливостіCad Cam систем та особливості їх використання у стоматології, продемонструвавши весь процес створення стоматологічних протезів від сканування і комп’ютерного моделювання до 3D друку та фрезерування.

Студенти спостерігали роботу найсучаснішого обладнання: потужних німецьких фрезерів Imes-Icore, зуботехнічних 3D сканерів Medit, технологію лазерного спікання деталей з кобальт-хрому на машині Sisma та 3D друк з різних матеріалів на принтерах Rapidshape і Formlabs.

Тепла атмосфера зустрічі, цікавий матеріал та демонстрація вирішення практичних задач комп’ютерної графіки на прикладі повного циклу роботи спеціалістів Cad Cam центру Sтаханівець не залишили наших студентів байдужими і спонукали задавати багато запитань та удосконалювати власні навики з комп’ютерного графічного 3D моделювання.

Студенти залишилися задоволені такою екскурсією і навіть виявили бажання працювати в цьому напрямку!