Професор-математик Stony Brooc University в гостях у студентів-грінченківців

13 листопада 2018 року відбулась зустріч студентів спеціальності 111 Математика з професором Stony Brooc University (США) Романом Самуляком. На зустрічі також були присутні Самойленко Валерій Григорович, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри математичної фізики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувач кафедри «Комп'ютерних наук і математики» Литвин О. С., доценти кафедри Астаф'єва М. М., Бодненко Д. М., Радченко С. П., Семеняка С.О.

 

У ході бесіди Роман Самуляк акцентував увагу на актуальності та затребуваності спеціалістів з прикладної математики як в наукових галузях, так і у виробництві; окреслив напрямки наукових досліджень, які запроваджені та розвиваються на базі Stony Brooc University. До них належать: прикладна математика (Computational & Applied Mathematics: Algorithms, high performance computing, Big data systems, Computational physics), статистика (Statistics: Data science, Financial statistics, Biostatistics), дослідження операцій (Operations Research: Decision science, Optimization, smart energy) та інші.

 

Окрім того Самуляк Роман ознайомив студентів-математиків з умовами грантових програм магістерського курсу, постмагістерського (PhD) та запросив наших випускників на навчання в Stony Brooc University, зауваживши, що гарні знання математики в поєднанні зі знаннями англійської мови відкривають широкі можливості як в Україні, так і за кордоном.