ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-практичні проблеми використання математичних методів та комп’ютерно-орієнтованих технологій в освіті та науці»

 

28 березня 2018 р. уКиївському університеті імені Бориса Грінченка відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-практичні проблеми використання математичних методів та комп’ютерно-орієнтованих технологій в освіті та науці». Конференція була організована та проведена кафедрою інформаційних технологій і математичних дисциплін Факультету інформаційних технологій та управління Університету Грінченка.

Співорганізаторами конференції виступили:

  • Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України;
  • Інститут кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України;
  • Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка;
  • Черкаський державний технологічний університет.

На конференцію було надіслано матеріали67 доповідей із різних регіонів України, а також із Польщі. Науковці обговорювали актуальні теоретичні й практичні проблеми за напрямками:

1. Комп’ютерно-орієнтовні технології в освіті.

2. Інформаційні технології у фундаментальних та прикладних дослідженнях сучасної науки.

3. Математичне моделювання та обчислювальні методи в освіті та науці.

Модерували конференцію: кандидат фізико-математичних наук Литвин Оксана Степанівна, завідувач кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін Київського університету імені Бориса Грінченка та кандидат педагогічних наук Яцишин Анна Володимирівна, в.о. заступника директора з наукової роботи Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

З вітальним словом до учасників Конференції звернулися: доктор філологічних наук Віннікова Наталія Миколаївна, проректор з наукової роботи Київського університету імені Бориса Грінченка та кандидат педагогічних наук Михацька Алла Валер’янівна, декан Факультету інформаційних технологій та управління.

На пленарному та секційних засіданнях виступили представники університетів і наукових установ: Київського університету імені Бориса Грінченка, Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Черкаського державного технологічного університету, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Інституту математики Національної академії наук України, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Херсонського державного університету. Цікава тематика доповідей учасників викликала чималий інтерес та жваве обговорення.

Після обідньої перерви для гостей була організована екскурсія по університету.

За підсумками проведення конференції прийнято резолюцію.

Дякуємо учасникам конференції за конструктивний науковий діалог та плідні дискусії. Бажаємо нових наукових звершень!