День числа «Пі»

   За ініціативою студентів-математиків 14 березня 2018 року на факультеті весело та креативно відзначали міжнародне свято – День числа Пі. Розпочалося свято візуалізацією цієї знаменитої константи – флешмобом у внутрішньому дворику університету. Вступне слово про число Пі виголосила доцент кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін, керівник Центру «живої» математики М. М. Астаф’єва. Власним досвідом про те, як математика допомагає в «нематематичній» професійній діяльності, ділилася аналітик медійного агенства Carat Ukraine, математик за освітою Ольга Тарасова. Усі, хто бажав, міг пройти онлайн-тест на визначення власних математичних здібностей. Слух і зір зачаровували музика числа Пі та численні геометричні його візуалізації. На благодійному ярмарку пропонували тематичні солодощі на всі смаки.

   Та найгарячіша атмосфера була  на математичному брейн-рингу, де за перемогу змагалися сім команд завзятих, кмітливих і дотепних «бійців»:

- команда Інституту журналістики у складі Тетяни Неровної, Катерини Сусленко та Тетяни Радзієвської;

- команда Педагогічного інституту у складі Олени Блондик, Марії Колесник та Дарини Чуби;

- команда Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту у складі Олександра Міщанина, Андрія Мельника та Богдана Яцевського;

- команда Факультету права і міжнародних відносин у складі Дар’ї Гаман, Олександри Іващенко та Марії Дубініної;

- команда Історико-філософського факультету у складі Андрія Глущенка та Яна Тамащука;

- команда університетського Коледжу у складі Оксани Литвин, Юлії Голюк та Катерини Груздьової;

- команда господарів – Факультету інформаційних технологій та управління у складі Лілії Дроботової, Микити Пилкіна та Вадима Наконечного.

   Ведуча – завідувач кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін О.С. Литвин та її асистентки – першокурсниці Настя Грабовенко й Альона Маланчук майстерно провели гру, час від часу спрямовуючи в конструктивне русло емоційний накал уболівальників. Не лише гостями, а й активними учасниками події були учні київських шкіл. Місток між музикою й математикою прокладали під час музичних пауз артисти – студенти Інституту мистецтв Ельза Бурда, Олена Солоненко, Тетяна Тимошенко та Владислав Саманюк.

   І хоч одноосібним переможцем (володарем першого місця) журі, під головуванням декана факультету А. В. Михацької, визнало рідну команду ФІТУ, із чим наших гравців і факультет в цілому щиро вітаємо, слід сказати, що усі команди демонстрували класну гру, за що й отримали подяку ведучої.

Захоплення і окремої подяки за організацію яскравого свята заслуговують студенти, які найбільше долучилися до «чорнової» підготовчої роботи. Це, насамперед, Настя Грабовенко, Альона Маланчук, Діана Цирканюк і Катерина Кравчук.