Побудова успішної кар’єри студентів-гріченківців починається вже з першого курсу!

   15 лютого 2018 року студенти першого курсу ІНб1-17-4.0д спеціальності «Комп’ютерні науки» в рамках навчальної практики (з комп’ютерних наук), під керівництвом старшого викладача кафедри інформаційних технологій та математичних дисциплін Співак С.М., відвідали київську штаб-квартиру компанії NetCracker Technology, яка є світовим лідером в області створення і впровадження комплексних систем експлуатаційної підтримки (BSS / OSS-рішень) для провайдерів послуг зв'язку, великих телекомунікайних компаній, підприємств і державних установ. Компанія успішно працює в області надання рішень і сервісів по управлінню телекомунікаційними операціями і визнана провідними консалтинговими компаніями і аналітичними агентствами. Офіси та представництва NetCracker Technology знаходяться в 34 країнах світу. Штаб-квартира розташована в передмісті Бостона, місті Волсем, штат Массачусетс, США. Центри розробки знаходяться в Росії, Україні, Англії, Індії, США і Ізраїлі.

   Наші студенти мали можливість побачити робочий простір компанії та поспілкуватися з співробітниками. Усіх учасників екскурсії вразила невимушена атмосфера, тут нас гостинно зустріли і розповіли цікаві факти з історії компанії, розвиток ринку праці даного напрямку, особливості роботи та можливості розвитку молодих кадрів. Провідні спеціалісти компанії прочитали нашим студентам цікаву лекцію про необхідні Hard та SoftSkills, на які слід звернути увагу студентам при виборі професії даного напрямку.

   Особливо пробудило зацікавленість у наших студентів те, що компанія зацікавлена у розвитку молодих кадрів і всіляко їм сприяє, тому вже понад 10 років Netcracker навчає студентів провідних університетів і приймає в свою команду талановиту молодь. Так, обдарована молодь може рік навчатися на безкоштовних курсах, де поглиблюватиме свої знання з об’єктно-орієнтованого програмування на Java, Enterprise Java, баз даних і SQL, web-технологій, мережевих технологій і основ бізнес-аналізу. Після циклу лекцій та лабораторних занять на студентів чекатиме масштабний навчальний проект на Java, де в ролі кураторів виступатимуть провідні аналітики і розробники компанії. А кращим випускникам навчального центру компанія пропонує пройти співбесіду на роботу. Гнучкий графік дозволяє поєднувати роботу і навчання на стаціонарі.

Студенти залишилися задоволені такою екскурсією і деякі навіть загорілися вивченням мов програмування задля подальшого саморозвитку у цьому напрямку!