Простір для реалізації ідей розширюється!

   10 лютого 2018 року студенти першого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» в рамках навчальної практики (з комп’ютерних наук) під керівництвом старшого викладача кафедри інформаційних технологій та математичних дисциплін Співак С.М. відвідали відкриту лабораторію електроніки Lampa на базі кафедри Конструювання електронно-обчислювальної апаратури факультету електроніки НТУУ «КПІ» імені Ігоря Сікорського.

   Це відкрита лабораторія для вивчення електроніки, проведення досліджень, розробки проектів і створення прототипів. Хоча лабораторія функціонує на базі КПІ, вона відкрита для всіх бажаючих. Сюди приходять студенти з різних факультетів КПІ та інших ВНЗ, школярі, випускники. Головне, щоб людина була відповідальною та дбайливо ставилася до обладнання лабораторії.

    Наші студенти мали можливість побачити робочий простір лабораторії та поспілкуватися з людьми, які приходять туди творити. Лабораторію «Лампа» створили на власному ентузіазмі і зараз тут є багато сучасного обладнання, працює лабораторія 6 днів на тиждень, організовує хакатони та семінари із залученням досвідчених дослідників та інженерів  в галузі створення електротехнічних пристроїв.

   Тут є все необхідне для вивчення та розробки – вимірювальне обладнання, потужні джерела живлення, паяльні станції, автоматичний фрезерний верстат, електролобзик, 3D-принтер, давачі різного призначення, електронні плати: мікрокомп’ютери, всі популярні архітектури мікроконтролерів, FPGA для прототипування цифрових мікросхем, а також модулі для бездротового зв’язку (WiFi, ZigBee, Bluetooth, BLE, RF тощо), двигуни, квадрокоптер і мобільні робоплатформи. Майже до всього обладнання доступ вільний. Виключення — автоматичний фрезерний верстат. З ним працюють лише спеціально підготовлені лаборанти і виготовляють деталі за кресленнями відвідувачів.

   На цій зустрічі студенти мали можливість подивитися існуючі розробки, поспілкуватися з їх розробниками. Виникало багато питань, відповіді на які наштовхували на ідеї. За відзивами студентів, вони залишилися задоволені такою екскурсією!