Відкрита лекція "Історія інновацій в ІВМ. Еволюція в ІТ індустрії. IV технологічна революція. Епоха конгнітивних обчислень" (Олександр Данько, ІВМ)

   20 грудня 2017 р. на Факультеті інформаційних технологій та управління з ініціативи проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності доктора педагогічних наук, професора Морзе Н.В. відбулась лекція "Історія інновацій в ІВМ. Еволюція в ІТ індустрії. IV технологічна революція. Епоха конгнітивних обчислень", яку прочитав викладачам і студентам факультету координатор зв’язків з університетами та державним сектором компанії "ІВМ Україна" Олександр Данько.
Слухачі із цікавістю прослідкували розвиток компанії ІВМ як флагмана ІТ-індустрії та одного із ініціаторів четвертої технічної революції, ознайомились із сучасними базовими технологіями ІВМ: хмарними обчисленнями, мобільними застосунками, інтернетом речей, соціальними мережами, обробкою та аналізом великих даних.
   Також п. Олександр ознайомив наших студентів із можливостями стажування, а потім і працевлаштування в ІВМ, а також сучасним програмним забезпеченням, яке можна використовувати як у навчанні, так і в професійній діяльності.
Важливо для університету стане підписання із ІВМ Меморандуму про взаєморозуміння в рамках якого планується:
- створення Академічного центру компетенції IBM для сприяння впровадженню та розповсюдженню Університетом концепції Smarter Planet.
- сприяння Університету в доступі до технологій IBM для використання в процесі впровадження та розповсюдження Університетом концепції Smarter Planet, у навчальному процесі та при проведенні некомерційних наукових досліджень;
- освоєння організаційних та технологічних форм підтримки розробників інформаційних технологій, що базуються на технологіях IBM.