Від корисного до прекрасного

   Насиченим на події виявився вихідний день 11 листопада 2017 року для студентів-математиків Факультету інформаційних технологій та управління. Разом з викладачами кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін Семенякою Світланою Олексіївною та Глушак Оксаною Михайлівною вони взяли участь у науково-просвітницьких заходах, що проводилися в Інституті математики НАН України в рамках проекту «Дні науки» до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначається щороку 10 листопада.

   До уваги присутніх були запропоновані доповіді на теми: «Чому альбіносів так багато?», «Про парність та непарність», «Свідоме споживання або «ми те, що ми споживаємо» та інші. Цікава та різнопланова тематика доповідей не залишила байдужими як студентів-магістрантів, так і першокурсників. А до розгадування шарад та головоломок, представлених творчою лабораторією «5 наук», долучилися навіть викладачі, які успішно рятували студентів з хитросплетінь мотузкових лабіринтів.

   Отриманий в Інституті математики заряд пізнавальної активності вимагав подальших дій. Тому всі з радістю підтримали ініціативу Глушак Оксани Михайлівни відвідати центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre. Незвичні, в дечому навіть незрозумілі експозиції розбурхують уяву і не залишають байдужими. Ніколи не знаєш, що тебе може чекати за наступними дверима, і це інтригує. Але незаперечно, всі відвідувачі отримали цікавий досвід занурення в сучасне мистецтво, яке ніяк і нічим себе не обмежує.

   Сподіваємося, що з користю та задоволенням проведений час, отримані знання та враження стануть гарним стимулом в навчальній та суспільній діяльності і призведуть до виникнення нових ідей, створення та реалізації цікавих проектів.