Захист проектів наукового гуртка «Використання ІКТ в освітньому процесі»

21 та 23 грудня 2016 року в межах роботи наукового гуртка «Використання ІКТ в освітньому процесі» (керівникБодненкоД. М., співкерівники: ЛитвинО.С., Г.С.Кучаковська,Мазур Н.П.), відбувся захист проектівз «Використання хмарних технологій в професійній діяльності» студентівуніверситету.

 

Вході захисту проектів, досліджувалися хмарні сервіси (Google Kanbanchi, Dropbox, TallentLMS, Trello, Bitrix24 тощо) їх головні особливості і специфіка використання у роботі фахівців історії, археології та іноземноїмови. Студентами розкрито результати науково-дослідної роботи з виникнення, розробки, теоретичного і практичного використання хмарних сервісів в професійній діяльності. Особливістю проектів було дослідження роботи хмарних сервісів і імплементації матеріалів у вигляді комплексу електронно-методичних матеріалів з теми в ELMS MOODLE КУБГ.

 

Студенти мали змогу не тільки презентувати свої проекти широкій аудиторії, але й оцінювати одне одного за визначеними критеріями (теоретичний, практичний (семінарські, лабораторні роботи), тестовий контроль (банк питань) і публікація оцінювались за відповідною шкалою). У двох етапах прийняли участь12 команд (GooglePrezentation, GoogleDocs, GoogleDrive, Kanbanchi, GoogleForms, TallentLMS, Trello, PowerToon, Bitrix24, SladeShare, Podi), в кожній з яких були доповідачі теоретичної частини дослідження та практики реалізації заявлених сервісів. Такий захід передбачив не тільки науково-дослідницьку роботу гуртка а й команду діяльність учасників гуртка. Учасники проектів висловлювали свої власні побажання щодо проектів конкурентів, об’єктивну (але не завжди) критику, позитивні і негативні відгуки.

 

Такий захід стимулює серед студентської молоді навчання на дослідницькій основі та командну роботу. У ході аналізу кожного з проектів учасників, відкрилися нові можливості хмарних сервісів. Було окреслено перспективи використання їх у роботі фахівця іноземної мови та історії, зазначено основні переваги і недоліки використання сервісів в освітньому процесі.