СПІВПРАЦЯ З МАЛОЮ АКАДЕМІЄЮ НАУК УКРАЇНИ: нові інструменти для подолання освітніх втрат

15 жовтня 2024 року на базі лабораторії математичних наук НЦ «Мала академія наук України» відбувся захід, присвячений розв’язанню проблем освітніх втрат з математики в Україні – конференція на тему «Позашкілля як ефективний інструмент для подолання освітніх втрат з математики».

 

Важливим аспектом конференції було обговорення інноваційних методів навчання, які враховують новітні педагогічні розробки та світовий досвід, а також тих, що можуть бути адаптовані до умов війни. Зокрема, були представлені нові підходи до позашкільної освіти, як важливого елемента у розбудові стратегії навчання і відновлення знань у сфері математики.

 

Університет Грінченка на даному заході представляли Оксана Литвин, декан Факультету інформаційних технологій та математики, та Світлана Семеняка, завідувачка кафедри математики і фізики. У своїй доповіді «Проведення позашкільних змагальних заходів як інструмент подолання освітніх втрат» Оксана Литвин поділилася досвідом організації та проведення командних змагань «Брейн-ринг» (для школярів, у рамках святкування Дня числа Пі) та «Хакатон» (для студентів спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Математика»).

 

Конкретні пропозиції, отримані у результаті обговорення питань конференції, обміну досвідом та ідеями серед освітян, призведуть до суттєвих зрушень у сфері освіти і сприятимуть подоланню освітніх втрат з математики.

SDG 09 min SDG 04 min