СПАДОК ВИДАТНОГО МАТЕМАТИКА: Юрій Макарович Березанський

Бібліографічні спадки видатних вчених є неоціненним скарбом для наукової спільноти, яскравим прикладом того, як наука та знання можуть передаватися через покоління, сприяючи прогресу та розвитку людства.

Викладачі кафедри математики і фізики разом з науковцями Інституту архівознавства Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського з великим інтересом та ретельністю поставилися до збереження спадку Ю.М. Березанського, – видатного математика, академіка НАНУ, одного із фундаторів сучасної теорії функціонального аналізу.

Андрій Шаповал, доктор історичних наук, завідувач відділу археографії та Марина Коломієць, науковий співробітник відділу археографії прийняли на постійне зберігання до Інституту архівознавства унікальні видання, рукописи, матеріали ділового та приватного листування, що відображають науковий шлях Юрія Макаровича і дають уявлення про його методи роботи та науковий процес.

Ці матеріали не лише зберігають пам'ять про досягнення науковця, вони є важливим ресурсом для істориків науки, служать джерелом натхнення для нових поколінь вчених, показуючи їм приклад високого професіоналізму та відданості науці.

SDG 04 min