МІЖУНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ МАТЕМАТИЧНИЙ BRAINSTORM: святкуємо День числа Пі разом

14 березня відзначається унікальне свято – День числа Пі. Цей день став символом не лише математичних розрахунків, але й певною мірою культурно-освітнім явищем, вшануванням величі математики.

Щороку оголошується нова тема святкування Міжнародного дня математики, яким з 2019 року за рішенням ЮНЕСКО проголошено День числа Пі. Тема 2024 року: «Математика – це гра» і її в повній мірі розкриває Міжуніверситетський математичний BRAINSTORM, активним учасником якого стала команда студентів спеціальності «Математика» Університету Грінченка.

13 березня 2024 року кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей ННТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» на базі науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка зустрічала команди університетів міста Києва.

Учасникам було запропоновано зіграти 5 раундів по 8 запитань в кожному. Після прочитання тексту чи перегляду відео із запитанням команди мали хвилину, щоб здогадатися і записати відповідь. В кінці кожного раунду бланки із відповідями збиралися, після чого оголошувалися правильні відповіді. Питання мали загальний характер і хоч і пов’язані з математикою, не потребували глибоких математичних знань, але вимагали креативності мислення і, звичайно, почуття гумору, властиве саме математикам.

Дякуємо викладачам та студентам кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей ННТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» за організацію інтелектуальної гри. Всі присутні відкрили для себе нові грані цікавої та захоплюючої математики. Такі заходи сприяють розвитку креативного мислення та популяризації математики серед молоді.