УСПІХ ЗА ФОРМУЛОЮ: історії наших випускників

Карпенко історії успіхуУ сучасному світі, де технології постійно розвиваються, а конкуренція на ринку праці стає все більшою, математика зберігає свою важливість як ключова спеціальність для подальшого працевлаштування. Вона є фундаментальною наукою, що лежить в основі багатьох інших галузей і відіграє критичну роль у різних сферах діяльності, від технологій до фінансів та наукових досліджень.

Сьогодні ми знайомимо Вас ще з однією успішною випускницею освітньої програми «Математичне моделювання» – Маргаритою Карпенко, яка закінчила Університет Грінченка у 2023 році та отримала відмінну оцінку за магістерське дослідження (науковий керівник – Валерій Самойленко, професор кафедри математики і фізики).

Зараз Маргарита працює в компанії «Access Softek» на посаді Sales Solutions Engineer , спеціалізуючись на створенні софт рішень для банків та інших фінансових інституцій США. Вона підкреслює, що математична освіта допомагає їй логічно мислити, опанувати нові знання і навички, знаходити оптимальні рішення задля максимальної ефективності роботи та ресурсів компанії. Знання Excel, нейросистем, статистики та математики стали для неї невід'ємною частиною успішної кар'єри.

Які поради можете надати теперішнім студентам-математикам?

Не варто недооцінювати рівень освіти в Україні, особливо в галузі математики. Знання, які отримують студенти, є дуже високими та якісними, порівняно з багатьма закладами вищої освіти за кордоном. Важливо використовувати ресурси університетської бібліотеки, оскільки багато корисних джерел недоступні для вільного пошуку в Інтернеті. Завдяки акаунтам університету можна відкрити для себе безліч нових можливостей та знань. Не слід ігнорувати завдання, навіть якщо вони здаються «непотрібними» чи занадто важкими. Іноді не зразу зрозуміло, для чого нам даються певні задачі, але з часом все складається в один великий зрозумілий пазл, розкриваючи нові аспекти та можливості.

Тому, моя порада – мати терпіння і довіру до освітнього процесу та розглядати математику як привабливу спеціальність для подальшого працевлаштування. Адже володіння математичними навичками відкриває двері до безлічі можливостей у світі сьогоднішнього технологічного розвитку та інновацій.