20-річний ювілей Кафедри комп’ютерних наук Факультету інформаційних технологій та математики

29 лютого 2024 року Кафедра комп’ютерних наук Факультету інформаційних технологій та математики відзначила своє 20-річчя. За ці роки кафедра випустила близько 450 бакалаврів і понад сотню магістрів, 6 випускників кафедри отримали науковий ступінь і продовжують працювати на кафедрі і в Університеті. Багато разів була лідером року, на кафедрі реалізовано 5 міжнародних проєктів, підготовлено багато переможців конкурсу студентських наукових робіт, команда з програмування кілька років займає високі місця у міжнародній олімпіаді з програмування ICPC, працює соціальний проєкт “З комп'ютером на “ти”. Завдяки здобуткам  кафедралів навчальний заклад є впізнаваний у м. Києві та далеко за його межами, а їх досягнення допомогли підняти його на високі позиції у престижних рейтингах як в Україні, так і за кордоном.

 

До свята долучилися студенти, випускники, кафедрали та почесні гості. Олександр Петрович Турунцев, в.о.ректора Київського столичного Університету імені Бориса Грінченка, теплими словами привітав кафедру з ювілеєм та нагородив грамотами і подяками кафедралів, які зробили значний внесок в розвиток університету.

 

 Грамотою від голови Київської міської державної адміністрації було нагороджено  доктора педагогічних наук, професора, член-кореспондента НАПН України Морзе Наталію Вікторівну за значний внесок в розвиток цифровізації української освіти, становлення і розвиток кафедри комп'ютерних наук, активну освітню, наукову і міжнародну діяльність. Успіхи наших кафедралів були відзначені також грамотами та подяками Департаменту освіти київської міської державної адміністрації, Київського столичного Університету імені Бориса Грінченка та Факультету інформаційних технологій та математики.

 

На святі звучали вітання від декана Факультету інформаційних технологій та математики Литвин Оксана Степанівна, яка протягом багатьох років керувала та вела кафедру, вона згадала роки, коли вона тільки прийшла на кафедру і відзначила теплоту та затишок, який панував і панує в колективі. Виступали завідувачка кафедри комп'ютерних наук Машкіна Ірина Вікторівна, завідувач кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка Складанний Павло Миколайович, випускники, викладачі, гості, сьогоднішні студенти.

 

В теплій та сімейній обстановці гості свята згадали часи створення кафедри, її буремний та цікавий шлях розвитку та становлення, взяли участь у вікторинах, з яких дізналися про сучасні технології міста та інноваційні професії майбутнього, цікаві факти про викладачів кафедри та згадали крилаті їх фрази, які так часто студенти могли чути на парах.  

 

Ми дуже вдячні всім, хто прийшов і розділив з нами це свято. Особлива подяка нашим університетським колегам за допомогу в підготовці і проведенні цього заходу: Марії Вижві, заступнику завідувача НМЦ соціально-гуманітарної взаємодії та організації дозвілля студентів за ідею; НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності – за фото і відео супроводження заходу, НДЛ цифровізації освіти та Експлуатаційно-технічному відділу – за технічну підтримку. Декану факультету східних мов Семеністу Івану Васильовичу .

Тож ми від щирого серця вітаємо всіх викладачів кафедри комп’ютерних наук, студентів та випускників! Нехай ця синергія родини завжди панує на кафедрі!