СТУДЕНТСЬКА НАУКА: СМС продовжує свою роботу

Коли вперше потрапляєш на студентські семінари, здається, що це лише один із етапів вивчення матеріалу, який дещо відрізняється від класичних лекцій. Насправді, студентські семінари – це платформа для обміну ідеями, співпраці та взаємного навчання. Вони допомагають перейти від пасивного отримання інформації до активного аналізу та обговорення. На семінарах ми не лише слухаємо, а й розвиваємо власне критичне мислення, ставимо питання та шукаємо відповіді разом, роблячи свій внесок у формування студентської науки.

Активним учасником Студентського математичного семінару (СМС) є здобувач освітньої програми «Математичне моделювання» другого (магістерського) рівня вищої освіти, студент 1-го курсу спеціальності Математика Михайло Булатецький. 30 січня 2024 року доповіддю «Групи Лі та інтегрування звичайних диференціальних рівнянь» він відкрив перше у 2024 році засідання СМС, яке проходило в стінах Інституту математики НАН України.

У ході доповіді учасники семінару отримали відповіді на запитання:

  • що таке симетрія звичайного диференціального рівняння;
  • як знайти інтегруючий множник за один крок, знаючи симетрії;
  • як пов’язані групи Лі та загальні методи розв’язання звичайних диференціальних рівнянь.

До обговорення доповіді долучилися як студенти так і науковці Інституту математики, які були присутні на засіданні.

Більше інформації про діяльність Студентського математичного семінару та анонси наступних засідань ви зможете отримати за посиланням: https://t.me/mathSem

SDG 04 min