СПІВПРАЦЯ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ: майстер-клас «Вчимося мислити критично»

Співпраця між викладачами та студентами є фундаментом для успішного навчання й ключовим чинником для взаємного зростання та розвитку. Адже викладачі, як наставники та експерти у своїй галузі, не лише передають знання, але й сприяють розвитку критичного мислення, творчості та самостійності серед студентів. З іншого боку, активна участь студентів у навчальному процесі, висловлювання їхніх ідей та запитань, спільна участь у проєктах та наукових дослідженнях вносить унікальність і свіжі погляди у наше університетське співтовариство.

Це чудово розуміють викладачі кафедри математики і фізики, які зі студентами спеціальності «Математика» активно провадять спільні наукові дослідження, а також практикують проведення спільних лекцій, майстер-класів для школярів шкіл міста Києва та студентів нематематичних спеціальностей Університету.

8 грудня 2023 року у рамках заходів, присвячених святкуванню Дня Університету відбувся майстер-клас від доцента кафедри математики і фізики Марії Астаф’євої на тему «Вчимося мислити критично», який вона провела спільно зі студентом 3 курсу спеціальності «Математика» Адамом Хачатряном.

У ході даного заходу учасники переконалися у важливості та необхідності критичного мислення, дізналися про характерні ознаки критичного мислення та його відмінності від побутового мислення. М. Астаф’єва ознайомила присутніх з підходом сучасного західного психолога Едварда де Боно до проблеми творчого мислення, зокрема, з методом «мислячих» капелюхів Боно, який застосовується для розвитку навичок роботи з інформацією. Після чого всі бажаючі мали нагоду під керівництвом А. Хачатряна застосували даний метод до розв’язування задачі на логіку «День народження Шеріл».

Завершилася зустріч інтерактивною грою під час якої учасники команд намагалися розв’язати задачу замощення площини.