Засідання Ради роботодавців 13 грудня 2023 року

13 грудня 2023 року на Факультеті інформаційних технологій та математики було проведено засідання Ради роботодавців Факультету. Під час засідання представниками Факультету та членами Ради було обговорено ряд актуальних питань.

Першою на засіданні виступила завідувач кафедри математики і фізики, кандидат фізико-математичних наук, доцент Семеняка Світлана Олексіївна та ознайомила учасників засідання Ради роботодавців з результатами акредитації ОП «Математичне моделювання».

Виступ Семеняки С. доповнили декан Факультету, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Литвин Оксана Степанівна та доцент кафедри математики і фізики, кандидат фізико-математичних наук, гарант ОП «Математика», доцент Астаф’єва Марія Миколаївна, які прокоментували доцільність рекомендацій та запропонували шляхи їх впровадження в ОП «Математичне моделювання».

Доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу математичної фізики Інституту математики Національної академії наук України Бойко Вячеслав Миколайович прокоментував декілька рекомендацій, які були надані експертами. Зокрема, щодо забезпечення ОК «Математичне моделювання: Прогнозування» кваліфікованим фахівцем, зауважив, що професор кафедри математики і фізики, доктор педагогічних наук, професор Прошкін Володимир Вадимович відповідає вищезгаданій ОК, оскільки його наукова діяльність зосереджена в галузі педагогіки вищої школи, зокрема з аналітики та прогнозування освітніх процесів.

Також декан Факультету Литвин О. поінформувала Раду про оновлення ОП Факультету, які відбулися в 2022–2023 рр. та про зміни в ОП, які ґрунтувалися саме на порадах та пропозиціях Ради. Литвин О. висловила подяку за надані раніше рекомендації та наголосила про важливість і необхідність пропозицій Ради щодо майбутніх змін в ОП Факультету.

Кандидат технічних наук, с.н.с., старший науковий співробітник відділу відеосистем реального часу Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова Національної академії наук України Багацький Олексій Валентинович запропонував розглянути робочим групам з розробки ОП другого (магістерського) рівня спеціальностей Факультету (111 Математика, 122 Комп’ютерні науки, 125 Кібербезпека та захист інформації) можливість включення окремих тем або змістових модулів з методики викладання фахових дисциплін у вищій школі в окремі ОК.

Завідувач кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка, кандидат технічних наук, доцент Складанний Павло Миколайович зауважив, що робочі групи з розробки ОП зі спеціальності 125 Кібербезпека та захист інформації першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів готують зміни до ОП. Тому робоча група та роботодавці аналізують ОПП 125 Безпека інформаційних і комунікаційних систем (першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів) та готують пропозиції, які будуть розглядатися на наступних засіданнях кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка, Рад роботодавців і випускників.

Останнім учасники засідання обговорили пропозиції щодо організації заходів зі сприяння працевлаштування випускників Факультету, результати роботи за 2023 рік та погодили план роботи Ради на наступний 2024 рік.