На шляху до професії

Сучасний математик обов'язково повинен володіти навичками математичного і комп'ютерного моделювання для успішного використання в подальшій професійній діяльності фундаментальних і прикладних математичних методів, методів прогнозування, оптимізації та прийняття рішень, штучного інтелекту, систем комп'ютерної математики та програмних засобів при розв'язанні складних прикладних задач у різних галузях науки, техніки, виробництва. 

Такі навички наші студенти формують, зокрема, і в Центрі моделювання і програмування (ауд. 319 першого корпусу Університету). Наприклад, здобувачі магістерської освітньої програми «Математичне моделювання» використовують для формування і розвитку власних професійних компетентностей математичний пакет Maple, ліцензії на який були закуплені в рамках міжнародного наукового проєкту «Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання» (DeDiMaMo) програми EURASIA. Він надає зручне середовище для комп'ютерних експериментів, дозволяє розробляти і аналізувати математичні моделі.
 
На фото: магістранти першого курсу Катерина Груздьова та Дмитро Дворецький виконують індивідуальні завдання для самостійної роботи з навчальної дисципліни «Математичне моделювання».