ПІДГОТОВКА МАГІСТЕРСЬКИХ ДОСЛІДЖЕНЬ: практика спільних консультацій

Підготовка та реалізація магістерського дослідження – складний та багатоетапний процес. Він потребує своєчасного вирішення питань, що постають перед молодими дослідниками. Реалізується це, як правило, в процесі консультацій з науковими керівниками. На кафедрі математики і фізики існує ефективна практика залучення до консультацій декількох провідних науковців, у тому числі, з інших кафедр.

Протягом вересня-жовтня 2023 р. Володимиром Прошкіним, професором кафедри математики і фізики, було проведено серію консультацій для магістрантів-математиків. На деякі з цих консультації були запрошені Світлана Семеняка, завідувачка кафедри математики і фізики та Ірина Машкіна, завідувачка кафедри комп’ютерних наук.

Спільні консультації від викладачів дозволяють більш ретельно розглянути проблемні питання, висвітлити їх із різних ракурсів, ураховуючи досвід і наукові інтереси консультантів.

Під час консультацій було акцентовано увагу на важливості дотримання магістрантами принципів академічної доброчесності та роз’яснено процедуру передзахисту магістерських робіт.