Спільні дослідження викладачів і магістрантів – ключ до якісної професійної підготовки

Одним із принципів професійної підготовки здобувачів в Університеті Грінченка є активне залучення молоді до навчання, що засноване на дослідженнях. На Факультеті інформаційних технологій та математики вже багато років практикуються спільні дослідження викладачів зі студентами бакалаврату і магістратури. Результатом такої потужної співпраці є наукові статті магістрантів у виданнях, що індексуються у НБД Scopus (К. Зайцева, М. Орлова, Т. Телятник).

Нещодавно викладачі Марія Астаф’єва, Оксана Глушак і Володимир Прошкін завершили дослідження з використання системи Moodle для реалізації Inquiry-based learning в математиці. Активним учасником дослідницької команди є Катерина Груздьова, магістрантка 1 року навчання спеціальності «Математика». Катерина здійснила апробацію авторських науково-методичних розробок під час викладання математики в спеціалізованій школі № 129 м. Києва.

За результатами дослідження підготовлено статтю для участі в міжнародній науково-практичній конференції «Theoretical and Practical Aspects of Distance Learning», яка відбудеться у Польщі в жовтні 2023 р. Матеріали конференції планується опублікувати у виданні, що індексується у НБД Web of Science.