СТУДЕНТСЬКА НАУКА: презентація наукових гуртків

Наукова діяльність, зокрема, активна участь у роботі студентських наукових гуртків сприяє розвитку аналітичних та дослідницьких навичок, формуванню критичного мислення та допомагає студентам глибше розуміти предмет своїх досліджень. Не меш важливим є розвиток комунікативних навичок, адже наукові гуртки заохочують до співпраці та обміну ідеями між студентами, які цікавляться схожими науковими темами.

14 вересня 2023 року на кафедрі математики і фізики відбулася презентація студентських наукових гуртків. Завідувачка кафедри Світлана Семеняка підкреслила позитивний вплив наукових гуртків на рівень академічної успішності студентів, оскільки відповідна наукова діяльність поглиблює знання у вибраній галузі, дає можливість працювати над цікавими проєктами, і закликала студентів активно долучатися до роботи наукових гуртків, які започатковані на кафедрі математики і фізики.

Сергій Радченко, керівник студентського наукового гуртка «Математичні студії» та Дмитро Бодненко, керівник студентського наукового гуртка «Цифрові технології в освітньому процесі» розповіли про завдання, які постають перед ними, як керівниками гуртків, та студентами, як безпосередніми учасниками. Вони коротко окреслили основні етапи діяльності відповідних гуртків на 2023-2024 н.р. та поділилися задумками щодо реалізації перспективних проєктів.

Студентська аудиторія, до складу якої ввійшли представники різних спеціальностей Факультету, з цікавістю сприйняла подану інформацію. Сподіваємося, що кафедральні гуртки поповняться новими учасниками, а студентське наукове середовище – новими проєктами.

Ознайомитися з докладною інформацією про науковий гурток та планом його роботи на 2023-2024 н.р. можна за посиланням.

Науковий гурток Математичні студії

Науковий гурток Цифрові технології в освітньому процесі