МАТЕМАТИКА + ІТ – БЕЗПРОГРАШНИЙ ВАРІАНТ ДЛЯ УСПІШНОЇ КАР’ЄРИ: історії наших випускників

Важко переоцінити важливість математичних компетентностей для успішної кар’єри в галузі інформаційних технологій, адже їх наявність дозволяє спеціалістам в ІТ галузі розуміти та вирішувати складні проблеми, розробляти інноваційні технології і забезпечувати безпеку та ефективність інформаційних систем. Звичайно, рівень необхідності може варіюватись у залежності від конкретної ролі та області діяльності в ІТ, але повна відсутність математичних знань обмежує можливості спеціаліста в цій галузі і заважає розумінню базових концепцій та методів, які використовуються в роботі з інформаційними технологіями.

Макс

 

Яскравим підтвердженням того, що математика + ІТ – безпрограшний варіант для успішної кар’єри є історія випускника ОПП «Математичне моделювання» Максима Кисельова.

Максим запам’ятався своєю цілеспрямованістю та креативністю. Під керівництвом професора Володимира Прошкіна «відмінно» захистив магістерську роботу «Розробка та реалізація математичної моделі двосторонніх протистоянь за допомогою кліткових автоматів. Після завершення навчання в університеті Максим обрав кар'єру в ІТ-компанії, де обійняв посаду project manager.

У своїй новій ролі він відповідає за ефективне виконання проєктів, налагоджує зв’язки між різними департаментами компанії та активно допомагає співробітникам вирішувати поточні професійні завдання. Відповідна посада вимагає постійної аналітики і необхідний для цього відповідний рівень абстрактного мислення, за словами Максима, він здобув завдяки математичній освіті. Крім того, математична підготовка дозволяє ефективно використовує алгоритмічний підхід у поточних робочих процесах.

Максим ділиться порадою для студентів-математиків: «Навчайтеся аналізувати, а не лише завчати формули. Багато з формул можуть здатися зайвими, але уміння зрозуміти їх походження і призначення є дуже суттєвими. Математика допомагає впоратися з хаосом завдань, створюючи логічний порядок. Це надзвичайно важливо в будь-якій сфері. Так що, як би це не звучало банально, я раджу «навчатися вчитися» ».

Висловлюємо подяку Максиму за його пораду і навзаєм бажаємо нашому талановитому випускнику цікавого навчання протягом усього життя і досягнення нових професійних вершин!

Більше інформації про освітньо-професійну програму 111.00.02 Математичне моделювання можна отримати за посиланням.