ЦІКАВА ПРОФЕСІЯ ЯК РЕЗУЛЬТАТ ГАРМОНІЙНОГО ПОЄДНАННЯ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ: історії наших випускників

У сучасному світі, де ринок праці швидко змінюється, поєднання спеціальностей може забезпечити конкурентну перевагу. Комбінування різних спеціальностей дозволяє отримати ширший спектр навичок і знань. Це дозволяє працівникам бути більш універсальними та гнучкими, здатними виконувати різноманітні завдання.

Сьогодні ми познайомимо Вас з Катериною Кравчук, яка в повній мірі використала всі можливості від поєднання двох спеціальностей «Математика» та «Кібербезпека».

Фото Кравчук

 Катерина є випускницею ОПП «Математичне моделювання» і запам’яталася як ініціативна студентка, Грінченківська стипендіатка, яка брала активну участь у науково-дослідній роботі кафедри, студентському самоврядуванні, зокрема, виконувала обов’язки заступниці голови Студентської ради факультету. Паралельно з навчанням в магістратурі зі спеціальності «Математика» вона отримала кваліфікацію магістра зі спеціальності «Кібербезпека». Успішне поєднання двох спеціальностей посприяло Катерині визначитися з майбутнім професійним напрямом.

Наразі вона працює в ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго»» фахівцем із організації інформаційної безпеки. Одним із її ключових посадових обов’язків є здійснення оцінки ризиків інформаційної безпеки. Це реалізується на основі методів якісного та кількісного аналізу, зокрема, методу експертних оцінок. За словами Катерини, їй у роботі допомагають фундаментальні знання з математичного аналізу, математичної статистики, функціонального аналізу, імітаційного моделювання тощо.

І, традиційно, порада студентам від нашої випускниці: «Хочу побажати студентам знайти в собі сили та бажання для максимально глибокого дослідження обраних магістерських тем. Налагоджуйте комунікації з викладачами та науковцями, адже можливо хтось з них невдовзі стане вашим колегою. Досліджуйте нові інструменти та технології, розвивайте навички обробки даних та програмування, вивчайте математичне моделювання і використовуйте набуті знання у реальному житті. Успіхів!».

Побажаємо і ми нашій талановитій випускниці постійного зростання і вдачі в усіх майбутніх звершеннях!