Засідання Ради роботодавців

23 травня 2023 року на Факультеті інформаційних технологій та математики було проведено друге засідання Ради роботодавців Факультету. Під час засідання представниками Факультету та членами Ради було обговорено ряд актуальних питань.
Завідувач кафедри, кандидат фізико-математичних наук, доцент Семеняка Світлана Олексіївна запропонувала обговорити проєкт нової редакції ОПП 111.00.02 Математичне моделювання для другого (магістерського) рівня вищої освіти. Під час обговорення питання Головою Ради роботодавців, головним спеціалістом Сектору з питань режимно-секретної роботи Мінветеранів Рижко-Семенюк Сніжаною Михайлвною було запропоновано включити до освітньої програми вивчення бізнес-процесів, як вибіркову дисципліну, а також як одну з тем дисципліни «Комп'ютерне моделювання систем і процесів».
 
Також розглядалося питання про оновлення освітніх компонент програм Факультету в контексті подій, які відбуваються в Україні, а також потреб післявоєнної розбудови після Перемоги. З пропозиціями виступив кандидат технічних наук, начальник департаменту інформаційної безпеки НЕК «Укренерго» Єрмошин Валерій Віталійович. Він запропонував передбачити вивчення нашими студентами основи захисту об'єктів критичної інфраструктури та систем поведінкового аналізу у різних галузях. Після обговорення було прийнято рішення включити ці теми в окремі дисципліни та дослідження в рамках кваліфікаційних бакалаврських та магістерських робіт.
 
Останнім учасники зустрічі обговорили питання про розширення баз виробничих практик з можливістю подального працевлаштування наших випускників. При цьому доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник відділу математичної фізики Інститут математики Національної академії наук України Бойко Вячеслав Миколайович як позитивний момент відмітив те, що наші студенти в більшості є добре підготовлені до віддаленої роботи та добре вмотивованими. Рижко-Семенюк Сніжана Михайлівна відмітила, що деяким студентам бракує навичок самоорганізації та тайм-менеджменту. Загалом наші роботодавці відмічають хорошу організацію практик та готові й надалі розвивати співпрацю з нашим Факультетом.