ВІДКРИЙТЕ ДВЕРІ ДО МАЙБУТНЬОГО РАЗОМ З НАМИ: наш досвід участі у ярмарці професій

Не секрет, що профорієнтаційна робота є елементом успіху Університету. Ефективна профорієнтаційна робота дозволяє залучити до своїх лав талановиту та мотивовану молодь, що, у свою чергу, посилює авторитет Університету, підвищує його престиж і, як наслідок, – збільшує шанси випускників на ринку праці.

Але не тільки у цьому справа. На жаль, багато абітурієнтів не знають, яку спеціальність вони хочуть обрати, і профорієнтаційна робота допомагає їм прийняти обґрунтоване рішення. Викладачі Університету можуть надати необхідну інформацію про спеціальності, освітньо-професійні програми, які пропонуються здобувачам вищої освіти, та показати переваги і недоліки кожної з них. Якщо студенти оберуть «правильну» спеціальність, то з більшою імовірністю будуть зацікавлені в навчанні та зможуть досягати кращих результатів. Крім того, студенти, які вже знають, чим хочуть займатися в майбутньому, мають можливість сформувати для себе траєкторію навчання, що відповідатиме їхнім інтересам, здібностям та майбутнім кар’єрним амбіціям.

1 квітня 2023 року Тетяна Даценко, завідувачка НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності та Світлана Семеняка, завідувачка кафедри математики і фізики Факультету інформаційних технологій та математики на запрошення адміністрації Хотівського приватного ліцею «Безмеж» взяли участь у Фестивалі «Професії майбутнього».

Поряд зі своїми колегами з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія» вони представили спеціальності Університету Грінченка, надали докладну інформацію про структурні підрозділи Університету, зокрема, Факультет інформаційних технологій та математики, та особливості освітніх програм, які пропонуються здобувачам вищої освіти.

Коло тем для спілкування було досить широким та різноплановим, адже у кожного з співрозмовників був свій інтерес: 10-класників цікавила організація курсів підготовки до ЗНО, випускників – інформація про спеціальності та умови вступу, вчителів – магістратури та курси підвищення кваліфікації.

День Фестивалю був насичений подіями та враженнями і, сподіваємося, – результативним!