Магістрантка спеціальності «Математика» успішно пройшла навчальні курси з питань інформаційної безпеки

Неформальна освіта – тренд сьогодення, якому слідкують багато здобувачів освіти. Приємно, коли наші студенти обирають додаткове навчання, як ґрунтується на математичних знаннях.

Протягом вересня, жовтня 2021 р. Катерина Кравчук, магістрантка спеціальності 111 «Математика» успішно пройшла курси з питань інформаційної безпеки: «SPECIALIST AND INTERNAL AUDITOR OF ISMS ACCORDING TO ISO/IEC 27001 STANDARD»,  «I-CSE – CYBERSECURITY ESSENTIALS». Навчання проводилось в офлайн режимі в ISSP Training Center у межах проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Курси охоплювали основні знання і навички у всіх областях безпеки в кіберпросторі з використанням математичного апарату – інформаційна безпека, системна безпека, мережева безпека, мобільна безпека, фізична безпека, етика і закони, пов'язані технології, використання технологій захисту і пом'якшення у захисті бізнесу, а також, було опановано навички впровадження, забезпечення підтримки СУІБ (Системи управління інформаційною безпекою) та аналізу її стану.

Набутий досвід є надзвичайно цінним в контексті використання математичних знань у різних сферах життєдіяльності людини, зокрема, при вирішенні проблем інформаційної безпеки.