ОНОВЛЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ: адаптація до сучасного світу та підвищення якості навчання

Факультет інформаційних технологій та математики здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальностями: 111 Математика, 122 Комп’ютерні науки, 123 Комп’ютерна інженерія, 125 Кібербезпека. Для вступників пропонується 7 освітніх програм (4 – для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і 3 – для другого (магістерського) рівня вищої освіти).

Якщо звернутися до історії розробки та впровадження освітніх програм Факультету, то впадає в око наявність стійкої динаміки змін: внесення змін в існуючі ОПП, формування нових редакцій ОПП, внесення змін у нові редакції ОПП. Це свідчить про те, що Факультет прагне відповідати вимогам часу, відкритий для вдосконалення своєї освітньої діяльності і готовий до перетворень, які дозволять поліпшити якість освіти та забезпечити підготовку кваліфікованих фахівців для потреб суспільства.

Так, наприклад, у грудні 2022 року були черговий раз оновлені освітні програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для спеціальностей 111 Математика та 122 Комп’ютерні науки. Зміни стосувалися здебільшого вибіркової частини освітніх програм і були зумовлені рекомендаціями, наданими під час проведення акредитаційної експертизи ОПП спеціальності 111 Математика (лютий 2022 р.), а також побажаннями науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти, висловленими під час опитувань та обговорень.

5 квітня 2022 року на засіданні кафедри математики і фізики з ініціативи гаранта освітньої програми Володимира Прошкіна і за підтримки викладачів кафедри розпочалась робота над новою редакцією освітньої програми 111.00.02 Математичне моделювання для другого (магістерського) рівня вищої освіти. Була сформована робоча група з залученням представників роботодавців та студентства. На черзі – проведення анкетування серед здобувачів вищої освіти спеціальності 111 Математика та обговорення наданих пропозицій.

Впевнені, що нова редакція ОПП 111.00.02 Математичне моделювання після її введення в дію дозволить Факультету підтримувати високі стандарти якості освіти та відповідати вимогам ринку праці.

Ознайомитись з ОПП Факультету можна тут: