Участь у наукових конференціях: можливості для особистого та професійного розвитку

Участь у наукових конференціях є важливим елементом підготовки магістрантів. Це чудова нагода поділитися своїми науковими здобутками та ідеями, отримати корисні поради від експертів та інших учасників конференції, що сприяє поліпшенню магістерського дослідження та підвищенню його наукової цінності.

Не менш важливим є набуття досвіду публічних виступів. Виступ перед великою аудиторією може бути викликом для багатьох студентів, але також є інструментом, який допомагає посилити впевненість у собі та своїх здібностях, розвинути уміння чітко формулювати думки, структурувати їх і презентувати перед публікою.

Крім того, виступ на конференції дозволяє магістрантам побачити, як працює академічна громадськість, взаємодіяти зі своїми колегами і отримати корисні зв'язки з іншими дослідниками в своїй галузі. А це, у свою чергу, може стати кроком на шляху до розвитку професійної кар'єри як у науковій галузі, так і за її межами.

Тому викладачі Факультету вітають і всіляко підтримують ініціативу студентів, які активно долучаються до наукової діяльності і презентують результати своїх досліджень на Міжнародних та Всеукраїнських наукових конференціях.

5 квітня 2023 року на базі Черкаської медичної академії пройшла ІІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Екобезпека в умовах глобальної екологічної кризи». Наш Факультет на конференції представляла Маргарита Карпенко, магістрантка спеціальності 111 Математика. Вона підготувала доповідь на тему «Математика на варті екологічних проблем», яка є дуже цікавою та важливою, особливо в контексті сучасних екологічних проблем, які стають все більш актуальними у світі.

Маргарита успішно поєднує навчання в магістратурі з роботою в компанії «Access Softek» (провідний постачальник цифрових банківських послуг) і має чудову можливість використовувати отримані математичні знання на практиці, адже до переліку її посадових обов’язків входить підготовка детальних аналітичних звітів з використанням баз даних і штучного інтелекту.

Побажаємо Маргариті нових наукових і професійних звершень!