ВЕБІНАР «ДЛЯ ЧОГО МЕНІ ПОТРІБНО РОЗВИВАТИ СВОЮ ЦИФРОВУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ?» РАМКАХ ПРОЄКТУ «ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ В ОСВІТІ: НАЙКРАЩІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЄС» (DIGTRIES)

27 березня 2023 року в рамках проєкту «Цифрова трансформація в освіті: найкращі дослідження ЄС» (DigTriES), Erasmus+ (Jean Monnet Module), №10109900, відбувся вебінар «Для чого мені потрібно розвивати свою цифрову компетентність?». Спікерами були: Наталія Морзе, фахівець з методики викладання математики та інформатики, Академік АН ВШ України з 2010. Член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України з 2010, доктор педагогічних наук професор кафедри комп`ютерних наук Київського університету імені Бориса Грінченка; Лілія Гриневич, українська освітня і державна діячка, кандидат педагогічних наук, доцент, перший проректор Київського університету імені Бориса Грінченка; Марія Бойко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри комп`ютерних наук Київського університету імені Бориса Грінченка; Оксана Струтинська, доктор педагогічних наук, доцент кафедри комп`ютерних наук Київського університету імені Бориса Грінченка.

Наталія Морзе, як керівник проєкту, ознайомила учасників з завданнями проєкту, сучасними освітніми трендами, продемонструвала важливість розуміння цифрового сліду, його наслідки та роль в житті громадянина цифрового суспільства.

Лілія Гриневич розповіла про роль цифрової компетентності вчителя під час війни і в повоєнному розвитку освіти в Україні.

Оксана Струтинська ознайомила учасників Європейським досвідом цифрової трансформації освіти та продемонструвала інструменти для перевірки власної цифрової компетентності.

Марія Бойко розповіла про штучний інтелект, де він використовується, його переваги та недоліки, а також продемонструвала проєкти, де застосовується машинне навчання.

У вебінарі взяли участь 79 учасників.

Учасники взяли участь в опитуванні щодо визначення потреб для створення ними ефективного цифрового освітнього середовища та побажання щодо контенту літніх шкіл.

Всі учасники оцінили вебінар, як корисний, та зазначили, що будуть застосовувати набуті знання у власній освітній діяльності.

Відео запис зустрічі розміщено на