ФІТМ: СЕЗОН «ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ» РОЗПОЧАТО

Не секрет, що своєчасно проведена профорієнтаційна робота серед випускників 10 – 11 класів є передумовою успішної вступної кампанії. Тому, не дивлячись на те, що до початку вступної кампанії 2023 року ще досить багато часу, Факультет інформаційних технологій та математики розпочинає сезон «відкритих дверей», а викладачі Факультету активно долучаються до профорієнтаційної роботи. 

В ролі першої ластівки, що завітала в стіни нашого Університету, виступили учні 10 класу Гімназії № 34 «Либідь» імені Віктора Максименка.

30 березня 2023 року в рамках профорієнтаційних заходів Університету Світлана Семеняка (завідувачка кафедри математики і фізики) провела оглядову екскурсію в ході якої учні відвідали об’єкти, що безпосередньо пов’язані з професійною підготовкою студентів Факультету (Центри розвитку компетентностей, лабораторії, навчальні аудиторії) Захопливою була розповідь Марценюка Євгенія Вікторовича, завідувача кабінетом кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки, про навчальний Кіберполігон та його унікальні функції.

Учні зацікавлено сприймали інформацію про спеціальності, які розвиваються на Факультеті інформаційних технологій та математики: 111 Математика, 122 Комп’ютерні науки, 123 Комп’ютерна інженерія, 125 Кібербезпека. Велика увага приділялася особливостям відповідних освітніх програм, практико орієнтовному навчанню, роботі в Центрах розвитку компетентностей.  

Підтримку отримала пропозиція організації шкільних екскурсій до нашого Університету, зокрема, на Факультет інформаційних технологій та математики. Адже, саме така форма профорієнтаційної діяльності, майстер-класи та презентації, проведені в рамках даних екскурсій, найбільш повно відображають особливості навчальної діяльності та позааудиторного життя наших студентів.