Гостьова лекція на тему "Сучасні математичні теорії"

25 березня 2023 року відбулася гостьова лекція для студентів (бакалаврату та магістратури) спеціальності 111 Математика  на тему "Сучасні математичні теорії".
Лектор - Юрій Жучок, доктор фізико-математичних наук, професор, завідуючий кафедри алгебри і системного аналізу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Полтава). Модератором зустрічі виступив Володимир Прошкін, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри математики і фізики Київського університету імені Бориса Грінченка.
Розпочалася лекція з основних положень теорії алгебраїчних структур, що стосуються груп, напівгруп, напівгруп другого порядку, ізоморфізму напівгруп. Надалі лектор ознайомив слухачів із новітніми результатами дослідження в теорії напівгруп, фокусуючи увагу на питаннях  класифікації двохелементних допельнапівгруп. Зустріч була продуктивною і стимулювала жваве обговорення запропонованого матеріалу, - викладачі кафедри математики і фізики та студенти отримали вичерпні відповіді на свої запитання.
Щиро дякуємо лектору Юрію Жучку за змістовну і ґрунтовну доповідь та бажаємо подальших наукових здобутків. Висловлюємо подяку Володимиру Прошкіну за організацію цікавої зустрічі, адже саме такі заходи допомагають розвиватися науково та залучають учасників дискусій до роботи над новими ідеями.
 
Інформацію про наступні Гостьові лекції та Тренінги дивіться  в Анонсах Факультету.