Пі-КОНФЕРЕНЦІЯ: СВЯТКУЄМО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МАТЕМАТИКИ

Свято і наука, розваги і серйозні дослідження – здавалося б несумісні речі досить природньо поєдналися в рамках «Наукового пікніка з нагоди святкування міжнародного дня числа Пі». Чому так важливо святкувати день числа Пі? Бо це свято вшановує не тільки одну з найважливіших та найвідоміших математичних констант, але й нашу любов до науки та постійне прагнення до знань. Тому 14 березня, День числа Пі, – це свято МАТЕМАТИКИ, але не тільки для математиків, а й для тих, хто цікавиться математикою та наукою в цілому, досліджує зв’язки між математикою і різними галузями знань та ідеями, бажає долучитися до міжнародної наукової спільноти.

«Математика для всіх» – тема цьогорічного святкування Дня числа Пі стала епіграфом Першої всеукраїнської наукової Пі-конференції для школярів та студентів. Національний центр «Мала академія наук» разом із співорганізаторами, серед яких і Університет Грінченка, доклали усіх зусиль, щоб спрямувати даний захід на популяризацію математики, професійну орієнтацію та продемонструвати важливість математики для ВСІХ!

Щиро вітаємо студентів-математиків першого курсу спеціальності Математика Євгена Боканчу та Уляну Степанову з першим досвідом наукових доповідей. Вони успішно презентували свої роботи на Пі-конференції в секціях «Математика, прикладна математика, статистика» та «Математика експерт». Наші вітання науковим керівникам: Сергію Радченку, доценту кафедри математики і фізики, та Олександрі Локазюк, старшому викладачу кафедри математики і фізики, які доклали немало зусиль, щоб забезпечити цей успіх і підтримали своїх студентів під час доповідей. Висловлюємо подяку Марії Астаф’євій та Дмитру Бодненко за активну участь у заходах, присвячених святкуванню Міжнародного дня математики, зокрема за участь в організаційному комітеті та модерацію наукової секції Пі-конференції.

Всі учасники, які представляли свої роботи, отримали сертифікати. Завершилася конференція, як і будь-яке святкування, традиційно – куштуванням Пі-торта та інших смаколиків)))

Пропонуємо почитати більше про спеціальність 111 Математика в Університеті Грінченка.