День числа Пі: традиції святкування

Святкування 14 березня Міжнародного дня числа Пі, а віднедавна (з 2019 року) і Міжнародного дня математики, стало доброю традицією для математиків Університету Грінченка, як і для всіх, хто цікавиться математикою та наукою в цілому. Науково-популярні лекції вітчизняних науковців, квести різноманітної тематики, онлайн-марафони – це лише невеликий перелік активностей, які при безпосередній участі незмінного партнера Національного центру «Мала академія наук України», успішно були реалізовані математиками-грінченківцями у попередні роки.

Цього року кафедра математики і фізики 12 березня, у рамках заходів «Наукового пікніка з нагоди святкування міжнародного дня числа Пі» представила командну гру математичний Брейн-ринг, активними учасниками якої стали учні Фахового коледжу Універсум, Дитячої інженерної академії НПУ імені М.П. Драгоманова, Спеціалізованої школи №304, Спеціалізованої школи №239, школи І-ІІІ ступенів №225, дистанційної школи «Нова генерація».

На святі панувала атмосфера захоплення, азарту, наполегливості у досягненні результату та задоволення від отриманої перемоги.

Вдячні всім, хто сприяв та долучився до організації даного свята: проректору Олексію Жильцову, який відкрив нашу гру; декану Факультету Оксані Литвин – ведучій брейн-рингу; журі у складі заступника декана Сергія Обушного, доцента кафедри Сергія Радченка та нашої випускниці, наразі аспірантці Університету Грінченка, Вікторії Кучеровській; викладачам кафедри математики і фізики; нашим студентам спеціальності Математика, а окрема подяка – студенту другого курсу спеціальності Математика Адаму Хачатряну – за цікаву та змістовну інтерактивну лекцію «Проблеми замощення площини.

Впевнені, що святкування Міжнародного дня числа Пі є чудовою нагодою привернути увагу до математики та наук, пов'язаний з нею. Дає можливість не тільки отримати нові знання, а й надихає на творчість, розвиває креативність та відкриває нові можливості.