Лекція професора Лусіадського університету (Португалія) Пауло Пінто

он     Спеціалісти у сфері інформаційних технологій сьогодні одні з найбільш затребуваних та    високооплачуваних. Але для успішної реалізації себе як ІТ-фахівця працівник повинен      володіти складним комплексом знань та навичок. Роботодавці чекають від претендентів не  тільки фахових компетентностей, а й впевнені знання англійської мови, готовність до  постійної самоосвіти і професійного самовдосконалення. Тому інформація про те, яких  співробітників шукають зараз роботодавці та якими навичками слід володіти, щоб отримати  роботу в IT-галузі, є дуже актуальною для студентів.

 

Саме цим питанням, а також особливостям навчання ІТ-спеціалістів за кордоном, була присвячена лекція професора Лусіадського університету (Португалія) Пауло Пінто (Paulo Jorge Gonçalves Pinto), фахівця в області проектування баз даних, програмування та ІТ-консультантингу для підприємств, яка відбулась 8 листопада на Факультеті інформаційних технологій та управління Київського університеті імені Бориса Грінченка за ініціативи та сприяння проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Морзе Наталії Вікторівні.

Професор також окреслив принципи побудови, функціонування та управління інформаційними системами підприємств, звернув увагу на необхідність дотримання етичних норм при роботі з інформацією та вміння працювати в колективі над спільним програмним продуктом.

Про інтерес до даної тематики свідчить те, що крім студентів-інформатиків та викладачів кафедри інформаційних технологій і математичних дисциплін, на лекції були присутні студенти спеціальностей «Математика» і «Фінанси і кредит». 

Лекція була цікава, динамічна та інформаційно насичена, тому викликала численні запитання уважних слухачів і жваве обговорення. Дякуємо пану Паулу Пінто за живе і корисне спілкування.