День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-та річниця виведення військ з Афганістану

Сьогодні  в нашій країні вшановують пам’ятну дату: 34 роки тому війська колишнього Радянського Союзу було виведено з Афганістану.

Минуло вже багато років після тих трагічних подій  війни,  проте цей  день назавжди залишився в пам’яті людей, як приклад мужності та вірності військовому обов’язку. Лише 15 лютого 1989 року, коли останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон, сотні сімей, в яких зростали майбутні солдати змогли з полегшенням зітхнути. З того дня  ця дата увійшла  в  історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Ми вклоняємося мужності й патріотизму наших співвітчизників, стійкості духу та відданості Присязі, схиляємо голови в пам’ять про полеглих воїнів, яким не судилося знову побачити рідну землю або які відійшли у вічність після численних травм і поранень.

Тисячі воїнів-афганців одними із перших пішли добровольцями у 2014 році, бо були одними із небагатьох, які мали бойовий досвід. І сьогодні вони захищають Україну від російського агресора. Нині воїни-афганці й учасники воєн у гарячих точках інших держав передають бойовий досвід молодому поколінню захисників Батьківщини, які в запеклому протистоянні ворогові по всій лінії фронту самозречено відстоюють незалежність і територіальну цілісність держави.

Висловлюємо щирі слова вдячності вам – сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що ви зробили та робите для світу й для України. Ви є гарним прикладом для молодого покоління, взірцем служіння народу та державі, прикладом незборимої сили духу, героїзму та патріотизму.

 

cafe61af4b6ff6f404c7335b61b24c51.jpg