День української писемності та мови

Напередодні Дня української писемності та мови Факультетом української філології, культури і мистецтва був проведений онлайновий інтерактивний квест «Мовний марафон», участь у якому взяли команди Факультету інформаційних технологій та математики «Фітмовські кринжі» та «Кібер коти». Результати квесту наступні: команда «Фітмовські кринжі» посіла 2 місце, а команда «Кібер коти» отримала диплом «За волю до перемоги», з чим ми їх щиро вітаємо!

З нагоди цього свята в Університеті Грінченка проходить мовний флешмоб #носійCлова, який має на меті підтримати українську мову, підкреслити її багатогранність і багатство та сприяти її популяризації. Студенти ФІТМ також долучились до цієї акції та записали свої улюблені вірші, який розміщали на своїх сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

9 листопада співробітники та студенти Факультету відзначили День української писемності та мови традиційним Всеукраїнським радіодиктантом національної єдності, текст якого написала українська письменниця і режисерка Ірина Цілик і прочитала народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Двадцять другий за рахунком диктант, який пролунав на Українському радіо, називався «Мій дім». Текст був зачитаний в прямому ефірі, перевірити правильність якого вже можна за покликанням.

У рамках відзначення української писемності та мови, Факультетом інформаційних технологій та математики, також була проведена для студентів онлайн-вікторина «Українські письменники» в соціальній мережі Instagram.

Бажаємо усім успіхів у вивченні та популяризації українського слова!