Закупка та встановлення програмного забезпечення в рамках міжнародного проєкту «Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання» (DeDiMaMo)

Факультет інформаційних технологій та математики отримав нове програмне забезпечення для підтримки навчання  математики в рамках реалізації міжнародного наукового проєкту «Розвиток математичних компетентностей студентів за допомогою цифрового математичного моделювання» (DeDiMaMo) програми EURASIA 2019, CPEA-ST-2019/10067.

Закупка відбулася за підтримки Норвезького агентства міжнародного співробітництва та підвищення якості вищої освіти (DIKU) та координатора проєкту Університету Агдера (Норвегія). Вже встановлені математичні пакеті Maple 2022 Network Floating Perpetual Student 20 шт. та Maple 2022 Network Floating Perpetual Academic 3 шт., загальною вартістю 49 750 норвезьких крон.

Ціллю встановлення нових математичних пакетів визначено: формування в учасників освітнього процесу вмінь розв’язувати й узагальнювати практичні задачі з використанням фундаментальних та спеціальних прикладних методів математичних і комп’ютерних наук, а також розробляти математичні моделі, алгоритми, створювати та експлуатувати відповідне наукомістке програмне забезпечення для проведення математичного і комп’ютерного моделювання, аналізу та обробки даних, аналізу отриманих результатів; уміння навчатись упродовж життя; підготовка математиків до вимог ринку в умовах цифровізації суспільства. 

ПЗ Maple