Пам’яті захисника України, гідного сина своїх батьків та Вітчизни, студента Київського університету імені Бориса Грінченка ЄВГЕНА СЛЮСАРЕНКА

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом "За мужність” III ступеня нашого студента Євгена Слюсаренка, бійця  Збройних Сил України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. 

Про це йдеться в указі указі №384/2022 на сайті президента.

 

У запеклих боях із рашистськими загарбниками загинув студент третього курсу Факультету інформаційних технологій та управління Київського університету імені Бориса Грінченка, доброволець ЄВГЕН СЛЮСАРЕНКО.

Він народився 25 грудня 2001 року в столиці України – м. Києві, у 2019 році закінчив навчання у Київському природничо-науковому ліцеї № 145 і вступив до Університету Грінченка на спеціальність «Комп’ютерні науки».

Євген був життєрадісною та активною молодою ЛЮДИНОЮ, захоплювався спортом. У 2018 він став Чемпіоном України з давньогрецького бойового мистецтва – панкратіону, а 2019 року – призером Чемпіонату України з грепплінгу. Він був активним учасником вболівальницького руху Ультрас Динамо Київ (колектив North Company).

З перших днів наступу рашистів на Північ України та Київ, Євген разом з товаришами з North Company пішли в Територіальну оборону м. Києва, а згодом поповнили лави Збройних Сил України у добровольчому батальйоні. Після активних бойових дій на Київщині він та його побратими вирушили захищати східні рубежі України.

22 квітня 2022 року на полі бою з окупаційними військами РФ під час виконання бойового завдання Євген Слюсаренко та декілька його побратимів загинули під час вибуху ворожої міни. Він прийняв останній бій на Харківщині у 58-й день від початку нової фази війни проти України, захищаючи нашу країну від окупантів.

Студент-грінченківець був і залишиться у нашій пам’яті справжнім патріотом України!

Найкращі сини України віддають своє життя за наше вільне та мирне майбутнє. На жаль, ПЕРЕМОГИ без смерті ГЕРОЇВ не буває...

Дякуємо, що ТИ був і БОРОВСЯ за нашу Свободу!

Дякуємо Євгену Анатолійовичу та Тетяні Юріївні – батькам Євгена Слюсаренка, його шкільним наставникам за виховання мужнього сина і захисника, ПАТРІОТА УКРАЇНИ.

Університет Грінченка у день похорону Євгена приспустить прапори України, Києва, власний прапор і прапор Європейського Союзу.

Глибоко сумуємо та висловлюємо щирі співчуття родині Євгена.

Вічна пам’ять! Герої не вмирають!

 

original