І етап студентської першості світу з програмування в Північно-східному регіоні Європи на базі Київського університету імені Бориса Грінченка

18 вересня 2021 р. на Факультеті інформаційних технологій та управління Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся І відбірковий етап студентської першості світу з програмування у Північно-східному регіоні Європі сезону 2021-2022, який є 1/8 фіналу Міжнародної командної студентської олімпіади з програмування (ICPC - International Collegiate Programming Contest) під егідою Асоціації обчислювальної техніки (ACM - Association for Computing Machinery).

На базі університету цей захід проходить втретє, але організатори хвилювались не менше, ніж учасники та їх тренери. Організаторам допомагала команда волонтерів – студенти факультету інформаційних технологій та управління, які зустрічали та реєстрували учасників, проводили їх на відкриття олімпіади.

Змагалось 8 команд із Київського національного торговельно-економічного університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Державного університету телекомунікацій, Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ», Київського університету імені Бориса Грінченка.

На офіційному відкритті олімпіади з вітальним словом та побажаннями успіху виступила декан Факультету інформаційних технологій та управління, голова організаційного комітету Алла Михацька.

Завідувач кафедри комп’ютерних наук і математики Оксана Литвин розповіла студентам про правила участі у відбіркових змаганнях, особливості їх проведення та перспективи переможців.

Усім учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності, що забезпечило рівні умови змагань.

Після напруженої п’ятигодинної роботи учасникам змагань оголосили результати і нагородили переможців.

Наші команди-учасники на базі Київського університету імені Бориса Грінченка першу сходинку в сезоні 2021-2022 – відбірковий етап – подолали. Бажаємо успіхів в наступних етапах!

Задачі І етапу, 2021

Більше фото