Партнерство – в дії

Надійним партнером університету Грінченка, зокрема Факультету інформаційних технологій та у правління, є Інститут математики Національної академії наук України. Активно функціонуюча база Навчальної практики та Практики зі спеціалізації для спеціальності 111 Математика, спільні громадські проєкти освітньо-інформаційного характеру, одним із прикладів яких є святкування Міжнародного дня числа , лише невеликий перелік напрямків, де співпраця дає відчутні результати.

От і сьогодні, 23 лютого 2021 року з гостьовою лекцією «LaTeX: для математиків і не тільки...» до студентів і магістрантів спеціальності 111 Математика (освітні програми 111.00.01 Математика та 111.00.02 Математичне моделювання, відповідно першого та другого освітніх рівнів) завітав доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник відділу математичної фізики Інституту математики НАН України Бойко Вячеслав Миколайович.

І хоча відповідний захід проанонсовано як гостьова лекція, назвати «гостем» Вячеслава Миколайовича було б несправедливо. Адже він активний учасник освітнього процесу нашого факультету і, зокрема, кафедри комп’ютерних наук і математики. Як представник роботодавця декілька років поспіль входить до Екзаменаційних комісій захистів магістерських робіт та проведення кваліфікаційних бакалаврських іспитів; керує студентськими освітніми практиками, що проходять на базі Інституту математики; співпрацює з викладачами кафедри при підготовці конкурсних студентських робіт.

Неможливо кількома словами охопити і відтворити той обсяг інформації, яку отримати студенти під час лекції, тому і не будемо намагатися це зробити. Дозволимо собі лише зробити коментар, що інформація, якою поділився зі студентами Вячеслав Миколайович, має прикладний характер і стосується, в першу чергу, тих студентів, які бажають якісно та швидко оформити результат дослідження та достойно його презентувати.

Дякуємо Вячеславу Миколайовичу Бойко за пізнавальну та інформативну лекцію!