Разом - цікавіше

19 лютого 2021 року кафедра комп’ютерних наук і математики представила захід, який під своїм «крилом» об’єднав студентів  і магістрантів різних освітніх рівнів та спеціальностей. В рамках освітньої програми 111.00.01 Математика відбувся відкритий онлайн-захист результатів Практики зі спеціалізації (спеціалізація «Прикладна математика») студентів 4 курсу спеціальності 111 Математика. Цьогорічні випускники бакалаврату представили дослідження, проведені в різних галузях народного господарства, з застосуванням методів математичного моделювання.

Підтримати «колег» прийшли студенти 5 курсу, для яких «Математичне моделювання» не лише назва освітньої програми для магістрів-математиків, а й певний досвід наукового дослідження у галузі моделювання та студенти 2 курсу спеціальності 051 Економіка, які активно розпочали вивчення циклу дисциплін, пов'язаних з використанням економіко-математичних методів та моделей.

Модераторами зустрічі виступили керівники практики доценти кафедри комп’ютерних наук і математики Глушак О.М. та Семеняка С.О. Долучилися до процесу завідувачка кафедри комп’ютерних наук і математики Литвин О.С. та старший викладач Скоробрещук Г.М.

Складно виокремити і відзначити зі студентських робіт чиєсь конкретне дослідження. Адже кожен зі студентів вклав у відповідну роботу не тільки знання та набуті навички, а й свій час, свої емоції, своє натхнення, поборовши певні складнощі та розчарування на шляху до бажаного результату. Хтось дійшов до цього результату швидше, для когось доріжка виявилась занадто звивистою, але всіх об’єднав той запал, з яким захищались отримані результати та відстоювалось своє бачення проблематики дослідження.

Дякуємо студентам 4 курсу спеціальності «Математика» за нагоду ознайомитися з цікавими напрямками дослідження, сподіваємось, що всі присутні отримали корисну інформацію та своєрідний досвід щодо використання математичного моделювання.