Студенти-математики Університету Грінченка в Інституті математики НАН України

23 листопада 2019 р. наші студенти 1 та 2 курсу спеціальності 111 "Математика" разом із завідувачем кафедри комп'ютерних наук і математики Литвин О.С. відвідали дуже цікаве наукове свято "Фізико-математичний день" в Інституті математики НАН України.
 
На святі студенти прослухали цікаві лекції провідних науковців Інституту: член-кореспондента НАН України, доктора ф.-м. наук, проф. Ю.А. Дрозда на тему "Алгебра та геометрія: побудови циркулем і лінійкою та побудови за допомогою квадратичних кривих"та доктор ф.-м., проф. А.А. Дороговцева про середні арифметичні та будову всесвіту.
 
Питання, розглянуті на лекціях були непрості, але дуже зацікавили слухачів: коли геометричну побудову можна виконати циркулем і лінійкою, а також із використанням конічних перерізів (еліпси, гіперболи, параболи);  які числові послідовності можна вважати регулярними; як часто зірки набувають деякого сприятливого положення та інші.
 
Також студенти взяли участь у математичній каруселі і спробували розв'язані кілька цікавих задач. Наприклад: придумати спосіб так підвісити картину на двох гвіздках, щоб вона надійно висіла на двох, але падала, якщо один із них витягнути.