ДО «ГРІНЧЕНКА», – ЗА МАЙБУТНІМ

 

Ні смог, ні туман, ані затори на дорогах не стали на заваді школярам Бориспільського академічного ліцею і не змусили їх відмовитися від запланованої поїздки до Київського університету імені Бориса Грінченка.

25 жовтня 2019 року на східцях університету їх радо зустріли представники Факультету інформаційних технологій та управління Прошкін Володимир Вадимович (доктор педагогічних наук, професор кафедри комп’ютерних наук і математики) та Семеняка Світлана Олексіївна (кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук і математики).

Коло інтересів майбутніх абітурієнтів було досить широке. Розпочалась «екскурсія» в стінах університету з їдальні, асортимент якої отримав схвальні відгуки. Далі слідували басейн, спортивна зала, деканати Інститутів та Факультетів, що знаходяться на Тимошенка, 13б.

З особливою увагою ліцеїсти «подорожували» коридорами Факультету інформаційних технологій та управління. Ґрунтовність підходів до вибору навчального закладу відчувалась у всьому: з’ясували місцезнаходження деканату та навчальної частини, зазирнули в розклад та поцікавилися спеціальностями, які існують на Факультеті, оцінили бібліотеку та якість аудиторного фонду. Ознайомилися з розташуванням та діяльністю Центру «живої» математики, а дехто навіть встиг випробувати на комфортність місця в Грінченківській аудиторії і зробити фотосесію.

Завершилась зустріч майбутніх студентів ФІТУ (як ми сподіваємось) та викладачів кафедри комп’ютерних наук і математики в лабораторії вбудованих систем та 3D моделювання, де ліцеїсти ознайомилися з роботами наших студентів, виконаних під час практики та на заняттях, отримали детальну інформацію про особливості освітніх програм обраних спеціальностей, а також прослухали майстер-клас Прошкіна В.В. про захопливий світ математики, світ фракталів та неймовірних геометричних перетворень.

Повернулися до Борисполя не з порожніми руками, – кожен власноруч виготовив стрічку Мебіуса (поверхню лише з однією стороною), а також отримав море позитиву та корисної інформації.