Робота студентів у Центрі освітніх технологій

10 жовтня 2019 р. у студентів 3 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» відбулося семінарське заняття в Центрі освітніх технологій. Заняття з методики навчання інформатики на тему «Технології інтерактивного навчання» провела доцент кафедри КНіМ Вембер В.П.
На занятті студенти ознайомилися з технологіями кооперативного та фронтального навчання, зокрема дослідили такі методи й технології та особливості їх використання, як робота в парах, ротаційна (змінювана) трійка), два - чотири - всі разом, карусель, робота в малих групах, акваріум, мікрофон, незакінчені речення, мозковий штурм, "ажурна пилка" (Джигсоу), аналіз ситуації (Case-метод), дискусія, велике коло тощо.
Дослідження студенти проводили в малих групах по 2-3 учасники, кожна з груп аналізувала певну запропоновану групу методів і технологій. При цьому студенти користувалися власними пристроями – ноутбуками та смартфонами, використовуючи сучасну мобільну технологію BYOD (Bring Your Own Devices).
Після дослідження студенти об'єдналися у «велике коло» та по черзі обговорили всі методи та технології, які досліджували різні групи.
На занятті також використали фронтальний метод «мікрофон». Викладач поставила запитання студентам про сучасні педагогічні та інтерактивні технології, які використовувалися на заняттях з методики навчання інформатики та запропонувала навести приклади. Студенти за допомогою уявного мікрофону давали відповіді на запитання.
Обговорення проходило жваво, після чого студенти виконали завдання в тестовій формі для закріплення.