Робота студентів у Центрі розвитку компетентностей «Моделювання і програмування»

 

19 вересня 2019 р. у студентів ІІ курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» відбулося заняття в Центрі розвитку компетентностей «Моделювання і програмування». Заняття провели Прошкін В.В., доктор педагогічних наук, професор кафедри КНіМ і Співак С.М., старший викладач кафедри КНіМ. Викладачі запропонували студентам інтегроване заняття з двох навчальних дисциплін: «Математична логіка і теорія алгоритмів» та «Основи програмування».


Студентам необхідно було розв’язати проблемну математичну задачу та створити додаток Windows Forms для автоматизації цього розв’язку. Оцінювали виконання завдань як викладачі, так і студенти: за технологію оцінювання "peer-to-peer" студенти-експерти перевіряли роботи один одного відповідно до розроблених критеріїв. Цікава робота, яка поєднала в собі практичне застосування математичних знань та програмування, принесла не тільки користь, але й задоволення від навчання як студентам, так і викладачам.


Результати такого заняття показали, що робота студентів в Центрі розвитку компетентностей «Моделювання і програмування» є дієвим механізмом щодо ефективного навчання мов програмування!