Календар подій

Фестиваль-конкурс «Калейдоскоп культур»

Шановні здобувачі освіти, викладачі та співробітники

Київського університету імені Бориса Грінченка!

Запрошуємо стати учасником  загальноуніверситетського  Фестивалю-конкурсу «Калейдоскоп культур», який буде проходити з 6 по 26 березня 2023 року.

 Фестиваль-конкурс «Калейдоскоп культур» проводиться онлайн.

Мета Фестивалю-конкурсу – презентація та популяризація культури і культурних традицій народів різних країн.

Конкурсні завдання фестивалю-конкурсу:

  • Презентація країни (відеоролик). Відеоролик обов’язково має містити інформацію про державний герб, прапор, гімн, географію, економіку, національний костюм, культуру та інші характерні особливості країни (до 3-х хв.).
  • Мистецький номер (пісня, танець, гра на музичному інструменті) (до 3-х хв.).

Пісня (народна, народно-стилізована, естрадна) передбачає живе одноосібне або колективне виконання обраної пісні.

Танець (народний, народно-стилізований, народно-сценічний, сучасний) передбачає живе одноосібне або колективне виконання обраного танцю.

Гра на музичному інструменті (народний) передбачає живе одноосібне або колективне виконання обраної мелодії.

  • Представлення виробів ужиткового та декоративно-прикладного мистецтва (до 1 хв.).

Відео виробів презентуються у форматі виставки на спеціально виокремлених локаціях. У виставці може бути представлено від одного до 10 виробів національного ремесла від структурного підрозділу (декоративний розпис, ткацтво, ліплення, прикраси, художня обробка деревини / шкіри, іграшка, флористика, стрічкова вишивка, в’язання спицями / гачком та інші). Вироби можуть бути виконані власноруч. Представлення виробів ремесла передбачає наявність таблички із зазначенням назви, автора, короткої інформацію про історію створення виробу. Представлені вироби мають відповідати наступним критеріям: відповідність народним традиціям, оригінальність, самобутність виконавської майстерності, відповідність вимогам дизайну.

  • Презентація страв національної кухні (до 2 хв.).

Страви національної кухні презентуються конкурсантами Фестивалю-конкурсу. Конкурсна робота повинна складатися з фотографії  страви, рецепта з докладним описом приготування, інформації про походження страви, її назви, особливих умов приготування, оформлення і подачі страви.

Учасники:

  • представники структурних підрозділів Університету (команди до 10 осіб).

Порядок проведення Фестивалю-конкурсу:

  • Команди учасників Фестивалю-конкурсу:

-   обирають країну;

- реєструються, заповнюючи гугл-форму (за посиланням https://forms.gle/rwhTWLiEeSZcntrYA) до 20 березня 2023 року;

- прикріпляють конкурсні відеоматеріали.

2. Допускаються відеозаписи, створені в домашніх умовах.

3. Журі оцінює виступ команд (відео) за наступними критеріями:

- підбір і відповідність відзнятого матеріалу;

- оригінальність, артистичність, вміння подати себе;

- підбір та оригінальність костюмів;

- відповідність музичного супроводу;

- виконавча майстерність;

- самобутність, автентичність.

4. Відеозапис повинен відповідати наступним вимогам:

- відеозапис має бути відповідної якості, на якому чітко видно виконавців.

5. Команди-учасники Фестивалю-конкурсу нагороджуватимуться Дипломами учасника, а переможці  – дипломами І, ІІ та ІІІ ступеня.