ДРУГА ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА ПІ-КОНФЕРЕНЦІЯ: святкуємо День числа Пі разом

16 березня 2024 року з ініціативи Національного центру «Мала академія наук» та за підтримки багаторічних партнерів з нагоди Міжнародного дня числа Пі в стінах Університету Грінченка відбулась Друга всеукраїнська наукова Пі-конференція для школярів та студентів.

Програма заходу включала: вітальні слова від президента МАН України та поважних гостей, нагородження призерів Пі-олімпіади, пленарні виступи, роботу в секціях «Математика» та «Прикладна математика, статистика» в офлайн і онлайн форматах.

Особливим аспектом святкування Дня числа Пі є кулінарний елемент. Оскільки назва числа Пі фонетично співпадає з англійським словом «пиріг» (pie), пироги стали невід’ємною частиною святкування. Люди готують та споживають різноманітні пироги, прикрашені числом Пі або геометричними фігурами, нагадуючи про те, що математика може бути не лише цікавою, а й «смачною».

Підтримати дану традицію вирішили і організатори Пі-конференції: після вручення сертифікатів та подарунків на учасників чекали смаколики центральне місце серед яких займали Пі-роги з різними начинками.