Обговорення проєкту нової редакції освітньої програми 111.00.02 Математичне моделювання

24 квітня 2023 року відбулося обговорення проєкту нової редакції освітньої програми 111.00.02 Математичне моделювання для другого (магістерського) рівня вищої освіти. 

Засідання проходило в розширеному форматі: до робочої групи у складі Володимира Прошкіна, гаранта освітньої програми, Марії Астаф’євої, Світлани Семеняки, представників роботодавців – В’ячеслава Бойка, доктора фізико-математичних наук, завідувача відділу математичної фізики Інституту математики НАНУ, та студентської спільноти – Федора Дубінського, студента першого курсу магістратури за спеціальністю 111 Математика, долучилися Оксана Литвин, декан Факультету інформаційних технологій та математики, та викладачі інших кафедр Факультету, які беруть активну участь в освітньому процесі студентів бакалаврату і магістратури спеціальності 111 Математика: Оксана Глушак, доцент кафедри комп’ютерних наук; Світлана Шевченко, доцент кафедри інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка.

Було внесено ряд суттєвих пропозицій щодо змісту обов’язкових компонент освітньої програми. Зокрема, блокову дисципліну «Математичне моделювання» доповнили модулем «Математичні методи і моделі в теорії керування», навчальну дисципліну «Аналітика даних» перенесли з вибіркових до обов'язкових компонент ОП, до обов’язкових компонент включили дисципліну «Математичні студії». Зміни торкнулися і вибіркової частини освітньої програми, обсяг якої збільшився до 24 кредитів.

Робоча група продовжує роботу над проєктом нової редакції ОПП Математичне моделювання. Запрошуємо всіх бажаючих та зацікавлених долучитися до даного процесу.

Форма для пропозицій та зауважень до проєктів Освітніх програм